Неприємні новини для франківців: Тарифи на воду та стоки знову зростуть


Сьогодні, 3 серпня в Івано-Франківську відбулись громадські обговорення щодо підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Існуючий тариф на водопостачання з урахуванням ПДВ -7.02, на 2019 -9,24. Водовідведення на поточний рік - 9.70, у наступному пропонують підвищити до 10,71, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Генеральний директор "Водоекотехпром" Роман Кімачук стверджує, що вагома причина збільшення тарифу -  підняття заробітньої платні.

"Низька зарплата породжує дефіцит трудових кадрів. Всім відомо, що зараз відбувається велика міграція. На нашому підприємстві багато вакантних місць, ми звертаємось в центри зайнятості, запрошуємо працівників, але поки результату нема",- зауважує комунальник.

Кімачук стверджує, що піднімання тарифу не добре для населення, але це вимушений крок.

"Наш тариф другий в Україні знизу, тобто один із найдешевших. Однак, навіть після підняття тарифу ми не опинемось вище середини в списку. Підняття необхідне, бо ми маємо бути самоокупні, якщо будуть збитки на підприємстві, то нам не заплатити кредит світового банку чи зарплати працівникам. Станом на сьогодні заборгованості нема, тому надалі працюватимемо в тому ж дусі,- наголошує посадовець.

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!