Невідомий Стів Джобс – цікаві факти з біографії творця Apple


Сьогодні,24 лютого 1955 року, народився американський підприємець і винахідник, глава корпорації Apple Стів Джобс.

За більш ніж 30 років управління компанією Джобс отримав репутацію вимогливого перфекціоніста та керівника. Стів кілька разів очолював списки найбільш ненависних директорів в пресі. Став культовою фігурою. Презентував світу комп'ютер iMac, потім планшет iPod і смартфон iPhone.

Gazeta.ua підготувала цікаві факти з біографій творця корпорації Apple.

Дитина із прийомної родини

Майбутній винахідник був позашлюбною дитиною. Рідні батьки навчалися в магістратурі, коли хлопчик з᾽явився на світ. Вони відмовилися від сина через тиждень після народження. Хлопчик виріс у прийомні родині Пола і Клари Джобс. Саме вони нарекли його Стівом. Прийомна мама працювала бухгалтером. Батько – механіком. Коли Мтіву було 2 роки, у нього з'явилася прийомна сестра Петті.

Знайомство Стівеном Возняком

У 13 років Джобса запросили на роботу у компанію Hewlett-Packard. Там він познайомився з конструктором одного з перших персональних комп᾽ютерів Стівеном Возняком. Їхня дружба обірвалася на кілька років, коли Джобс покинув Каліфорнію і поїхав навчатися в інший штат.

Після повернення Стів почав працювати у компанії, яка випускала відеоігри, Atari. У вільний від роботи час Джобс з Возняком відвідували комп'ютерний клуб. Тоді вони вирішили підпільно виготовляти пристрої, за допомогою яких можна було робити безкоштовні дзвінки на далекі відстані.

 
Автор: cultofmac.com
Джобс і Возняк
Джобс і Возняк

У 1977-му хлопці спроектували один з перших персональних комп'ютерів Apple II. Пізніше він стане масовим продуктом знамень компанії Apple. Стів Джобс разом зі Стівеном Возняком організував цю компанію самі. Через рік з'явилися "нащадки" Apple II, Apple Lisa і Macintosh.

 
Автор: businessinsider.com

Так, у 25 років, Джобс став одним з наймолодших мільйонерів свого часу.

Затятий вегетаріанець

Стів Джобс був вегетаріанцем. Практикував голодування. Крім того, він тижнями їв лише один-єдиний продукт. До прикладу, морквяний салат з лимоном або тільки яблука. Він вірив, що подібний режим харчування дозволяє тілу людини не виділяти слизу та інших неприємних запахів.

 
Автор: zdorovie.com
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято "яблучників": 41 рік тому Джобс заснував компанію Apple

Під час навчання в коледжі на Джобса справила враження книга "Дієта маленької планети". "Саме тоді відхрестився від вживання м'яса", - розповідав Стів Джобс. Тоді його раціон складався лише з моркви. Згодом винахідник згадував, що від цього його шкіра мала "злегка оранжевий відтінок".

Після трансплантації печінки Джобс вживав в їжу тільки фруктові смузі. Йому приносили 7 або 8 сортів, з яких би він вибирав лише один.

Любитель джинсів Levis

Багато років стандартне вбрання Джобса складалося з чорної водолазки St. Croix, джинсів Levis 501 і кросівок New Balance. Носив окуляри тільки німецької марки Lunor в оправі Роберта Марка. Простота в одязі ніби підкреслював блиск і розкіш чергової новинки Apple.

 
Автор: isource.com

"Успішні люди частіше вирішують звести свій гардероб до мінімуму. Багато хто взагалі вважають за краще носити один і той самий одяг кожен день", - вважав глава Apple.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найяскравіші мотивуючі цитати Стіва Джобса

Директор з найменшою зарплатою

Стів Джобс потрапив у Книгу рекордів Гіннеса як директор з найскромнішою зарплатою. Його зарплата становила $1 на рік - так було зазначено в офіційних документах. Разом з тим Джобсу належали $5,426 млн акцій Apple та $138 млн акцій Disney.

 
Автор: Resfeber.ru

У 2009-му статки винахідника фахівці Forbes оцінили $5,1 млрд.