Незабаром у Франківську розпочнуть продаж ялинок у горщиках


Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства спеціально до новорічних свят продає зелених красунь у горщиках.

Минулого року такий продаж провели вперше. За два дні вдалось продати понад 250 живих ялинок. 

У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо прес-секретар Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Ірина Бабій розповіла, що процес виготовлення дерев доволі тривалий.

"Ці ялинки ростуть 5-10 років на відкритій площі. Спочатку їх висівають у горщики. Коли вони підростають, їх висаджують на відкриту площу, а потім знову повертають у горщики. Після всього вони вже приїжджають до нас і ми реалізовуємо продаж",- каже прес-секретар.

За словами Бабій, остаточну ціну ялинок знатимуть у 20-их числах грудня. Планується, що цьогоріч їхня вартість складатиме від 150 гривень. Продаватимуть новорічних красунь біля Палацу Потоцьких 21-22 грудня та 28-29 грудня.

Щоб ялинка милувала око усі різдвяні свята, а далі продовжила своє «життя» у відкритому ґрунті, потрібно дотримуватися певних рекомендацій. У прес-службі зазначають, що найкраще тримати ялинки у лоджії або прохолодній кімнаті.

"Ці ялинки не повинні стояти біля обігрівачів чи батареї. Крім того, їх через два-три дні потрібно скроплювати водичкою. Підливати раз в тиждень. Головне, щоб не було дуже спекотно. Є мешканці Франківська, які уже декілька років купують ялинки в горщиках. Деякі висаджують їх біля дому або на присадибних ділянках. В деяких навіть є ціла алея таких красунь. Люди давно вже це практикують",- зауважує Ірина Бабій.

Поради по догляду за ялинками:

  • Ялинку в горщику не можна ставити біля батереї. Новорічна красуня полюбляє прохолоду, тому після свят її потрібно винести на балкон, терасу або в інше прохолодне місце.

  • Під час свят контейнер з деревцем слід помістити у кашпо або відро з дренажем та водою, яку час від часу доливають, підтримуючи відповідну вологість повітря.

  • Поливати ялинку потрібно двічі на тиждень відстояною водою кімнатної температури.

  • Під час новорічних свят підживлювати дерево не варто. Добриво і тепло спричинять небажаний ріст нових пагонів, що можуть обмерзнути на холоді.

  • Після новорічних свят зелену красуню потрібно винести на балкон. Варто стежити, щоб у сильні морози у горщику не промерзла земля.

  • Навесні деревце можна висадити у ґрунт. Ялинка любить тінь та кислу землю (торф, пісок, суглинок – 1:1:1). Виростає досить високою, що варто врахувати при виборі місця висаджування.

До теми: Стало відомо, де у Франіквську продаватимуть ялинки

До нового року на Прикарпатті зрубають майже 25 тисяч ялинок

Прикарпатська поліція перевірятиме місця продажу ялинок