Ні спальні, ні грошей. Двоє прикарпатців стали жертвами шахраїв


Закликаємо громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, отриманні смс-повідомлень типу: «Ви виграли автомобіль», «ваш банківський рахунок заблоковано» та спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток, різними способами вводячи в оману людей.

Так, до Івано-Франківського відділу поліції 30 грудня звернулася 37-річна місцева мешканка. Жінка повідомила про те, що невідома особа заволоділа її грошовими коштами в сумі 14 000 гривень.

З’ясувалося, що потерпіла вирішила купити через Інтернет мережу меблі (спальню). На сайті «ОЛХ» знайшла потрібний їй товар. Зателефонувавши за вказаним номером, та, узгодивши з так званим «продавцем» ціну, потерпіла перерахувала гроші на банківський рахунок шахрая в результаті – ні спальні не отримала, ні грошей, звісно, не повернули.

Інший випадок трапився із 56-річним калушанином. Як з’ясували, напередодні 31 грудня до нього на мобільний телефон зателефонувала невідома особа. Представившись працівником одного із місцевих банків, той під час спілкування з потерпілим, увійшов до нього у довіру і шахрайським шляхом дізнався інформацію даних картки заявника, після чого заволодів його грошовими коштами в сумі 17 100 гривень.

За кожним фактом розпочато кримінальні провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області