“Нічого нового. Все, як у Порошенка”, – Тягнибок про закордонні візити Зеленського


Президент України Володимир Зеленський так і не змінив “нормандський формат” перемовин на будапештський. Хоча, заявляв про це під час передвиборчої кампанії.

Про це у Facebook написав лідер об’єднаних націоналістів, голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

“Меркель і Макрон обіцяли повернути РФ до ПАРЄ і добудувати “Північний потік-2”. Розшифровую: Німеччина і Франція відкрито визнали, що власні бізнесові перспективи цікавлять їх суттєво більше, ніж війна в Україні. Тож єдине, над чим вони і надалі працюватимуть у “нормандському форматі”, – це примус Зеленського до втілення планів Кремля у вигляді Мінських угод, які явно невигідні Україні.

Що ж сам Зеленський? Чи то обіцяв перемовини із сепаратистами, не сподіваючись, що Макрон відразу розкаже про це всьому світові, чи то у властивій йому манері обіцяв щось таке, що не спроможний був зрозуміти ні сам президент Франції, ні обидві делегації з перекладачами. Словом, вкотре нечітко висловлювався, залишаючи трактування своїх слів речникам команди і даючи можливість кожній зі сторін сприймати ці слова так, як їй вигідно”, – наголосив Тягнибок.

“У решті – нічого нового. Що суть, що риторика – один в один із тим, що робив Порошенко. Тут у мене виникає питання. Якщо переливати з пустого в порожнє, щось зміниться? Якщо робити все те, що п‘ять років робив Порошенко, війна завершиться?

Тим часом до конгресу США вже внесли законопроєкт про запровадження санкцій, які критично ускладнять добудову “Північного потоку-2” та зашкодять іншим московським газопроводам.

То нагадати чинному президентові, як він ішов на вибори з тим, чого “Свобода” домагається від початку війни, – з обіцянкою змінити “нормандський формат” перемовин на будапештський? Чи він почекає, доки про це нагадає суспільство?” – додав лідер націоналістів.