Німецький режисер зніматиме фільм на Прикарпатті


Німецький режисер Костянтин Вернер зніматиме в Україні фільм про реалії Першої та Другої світових воєн.

Про це пише «Дзеркало тижня. Україна». Нині триває підготовчий період, а зоймки мають розпочатися у 2015-му.

«Сніг у Карпатах» - про роман солдата австро-угорської армії та дівчини з Галіції. Перша світова війна руйнує їхні плани і розкидає в різні країни. Зустрічаються вони лише в роки Другої світової. Як каже сам режисер, «за духом сирічка має нагадувати "Доктора Живаго", а за атмосферою - "Віднесених вітром"». Реалії картини охоплюють період кінця Австро-Угорської імперії. 

Попередній фільм Вернера - «Королева слов'ян» - про часи, коли сонце було богом і по землі блукали чудовиська.Мешкає 43-річний режисер у Лос-Анджелесі.

Бюджет «Снігу в Карпатах» - 4 млн євро. Оператором виступить Антоніо Рієстра, що зняв популярний фільм жахів «Мама» (2013 р.) з Джессікою Честейн у головній ролі, а згодом отримав премію «Гойя» за роботу над картиною «Чорний хліб». Режисер планує залучити до кастингу львівських акторів, оскільки деякі тутешні театри вважає дуже сильними.

Автором сценарію виступив Вернер. А до перекладу українською залучив письменницю Наталку Сняданко. «Вона дуже уважно проробила діалоги відповідно до місцевих діалектів. Нині ж сценарій перечитують кілька істориків, які стежать за тим, щоб у ньому не було жодних історичних неточностей», - каже автор фільму. 

Режисер відзначив, що, незважаючи на те, що в Європі постійно знімаються фільми про Другу світову, - в них практично ніколи не згадується Україна. Не розкривають драматизму воєнних дій у Західній Україні і російські кінематографісти.

Прокатом «Снігу в Карпатах» має намір зайнятися американський дистрибутор Entertainment One, яка співпрацювала, зокрема,з Девідом Кроненбергом. 

Знімати планують в українських Карпатах. «Цей край насичений містикою, через нього проходять багато міжнародних шляхів, і головне - він став майданчиком безлічі цікавих історичних подій», - розповідає режисер. За сюжетом, події розгортатимуться у Станіславі (тепер - Івано-Франківськ). Оскільки від часів Другої Світвої місто змінилося, відтворюватимуть його в чеському містечку, яке почасти схоже на Станіслав тієї епохи.