Ніякого платного виходу немає, - керівник міського пологового будинку


У соціальній мережі "Facebook" франківські матусі скаржаться, що в Івано-Франківському міському клінічному перинатальному центрі існує два виходи: платний, з обов'язковою фотосесією, та безкоштовний, через неосвітлений підвал без вказівок.

При виписці молодим матусям пропонують виходити через парадні двері, куди входить фотосесія з новонародженим, пише Бліц-Інфо.

За словами франківок, відмовившись від урочистої виписки, при виході працівники буквально "виривають з рук" дітей та не віддають, поки не вмовлять на фотосесію.

"Я разів 10 наголосила, що нам це не потрібно! А ця нахабна жіночка вирвала в мене дитину з рук і почала фотографувати, без моєї на це згоди! І ця "чудо-зйомка" обійшлася нас в 1000 гривень. А фото і відео таке жахливе, що звичайним телефоном краще могла зробити. За такі гроші могла професійного фотографа найняти!", пише у мережі Anna Plotnizka.

Підтверджують, що у пологовому примусово роблять фотосесію й інші містяни.

У телефонній розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо керівник КП "Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру Сергій Стефанко спростовує дану інформацію.

"У нас немає платних виходів. Це нісенітниця. Ніяких обов’язкових фотосесій не існує. Тільки ті, хто хочуть, можуть зробити собі її. Скільки послуга коштує - я не цікавився. Приватний підприємець має свою кімнату і працює з людьми сам",- запевняє керівник.

За словами Стефанка, ніхто до нього не приходив та не скаржився на "примусові" фотосесії.

"Я бачив, що таке пишуть. Але якби людина прийшла до мене або написала в письмовій формі скаргу, тоді б розбиралися. Ми пробували знайти цих людей, що пишуть у мережі, але на контакт вони не йдуть. Я не знаю як на це реагувати",- пояснює посадовець.

Загалом, міський пологовий має два виходи - через підвал, або одразу на вулицю Сахарова. Однак, перший варіант не всім до вподоби. Багатодітна франківка Наталя Гутовська зазначає, що підвал у жахливому стані.

"Тут нема ні вказівників, ні світла, зате є грибки на стіні та затхле повітря. І все це на своєму одноразовому халаті несуть відвідувачі у відділ – це стерильно і гігієнічно?",- пише у мережі обурена жінка.

Втім, Сергій Стефанко запевняє, що освітлення у підвалі є, щоправда, через одну лампочку.

"Вмикати всі лампочки немає сенсу, світла більше не буде, але електроенергія "з’їдає" багато. Підвал для відвідувачів короткий. Туди куди не ходять, світла немає, бо це не потрібно",- розповідає посадовець.

Також за словами Стефанка, двері, з яких виходять матусі з дітьми планують замінити. Ті, що на вході, будуть металевими, а зсередини - металопластикові. Водночас головний лікар пологового запропонував журналістці Бліц-Інфо відвідати заклад та побачити все на власні очі. Тож вже завтра чекайте фоторепортаж з франківського пологового.

До теми: З франківського пологового «по-людськи» можна вийти тільки за гроші

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!