Ніякого зниження: Коболєв заявив, що газ в Україні не здешевшає


Зниження ціни на газ для населення України неможливе, оскільки однією з головних умов співпраці з МВФ було встановлення ринкової ціни на газ.

Про це заявив глава “Нафтогазу України” Андрій Коболєв в ефірі “5-го каналу”.

Він наголосив, що кандидатів у Президенти не зможуть виконати свої виборчі обіцянки та знизити ціну на газ, оскільки глава держави не має таких повноважень. При цьому Коболєв зауважив, що цього не станеться навіть після парламентських виборів.

“Зниження ціни на газ, на мою думку, буде неможливим з тієї простої причини, що це — головна умова співпраці з Міжнародним валютним фондом. Якщо хтось думає, що може змінити ці умови, передомовтеся… Згадуючи кар’єру пані Тимошенко, вона так само домовилася з МВФ про підвищення ціни на газ. Тому вважаю, що ніякого зниження ціни на газ не буде, тому що це економічно неправильно, це унеможливить нашу співпрацю з міжнародними партнерами, і цього не потрібно. Якщо у частини населення недостатньо засобів, щоб платити за газ, то система монетизованих субсидій — оптимальний варіант, як показала практика всіх західних країн “, — сказав Коболєв.

За його словами, людям буде вигідніше отримувати субсидію, економити газ і розпоряджатися зекономленими коштами на власний розсуд.