Новорічний Івано-Франківськ очима одеситів


У січні фотокореспондент Південного Кур'єра побував в Івано-Франківську і ділиться з читачами своїми враженнями про зимове місто.

В порівнянні з Одесою, Івано-Франківськ - невелике місто, населення якого складає всього близько чверті мільйона жителів. Заснований він в середині XVII століття. Для туриста інтерес представляє центр міста, де збереглися старі будівлі. Колишня назва - Станіслав, вказує на засновника і найвідомішого власника міста - польського гетьмана Станіслава Потоцького, пише Південний Кур'єр.

Одна з таких вулиць - вулиця Січових Стрільців. Там навіть деякі сучасні будівлі виглядають незвично.

Головна площа міста - площа Ринок, в середині якої розташовується міська ратуша, побудована в 1930-і роки при польській владі в стилі конструктивізму.

Як і у Львові, на її вершині розташовується оглядовий майданчик, з якої можна помилуватися панорамою міста, але, в порівнянні з львівською, її вежа набагато нижча.

З неї можна побачити з висоти Кафедральний собор Воскресіння, костел Діви Марії і безліч інших будівель.

Головна вулиця міста - вулиця Незалежності, але все її називають Стометрівкою або сотка, незважаючи на те, що вона набагато довше - близько 500 метрів.

На честь новорічних свят її красиво прикрасили, зробивши сяючий тунель. Натовпи перехожих, які фотографуються можна було побачити навіть пізно вночі.

В кінці вулиці стоїть новорічна ялинка.

Крім того, по обидва боки цієї вулиці розташовується безліч затишних кав'ярень. На жаль, практично всі вони закриваються в 8-10 годині вечора, кілька - близько 11, але кухня в них закривається мінімум за годину до цього. Тому якщо ви приходите в місто ввечері, то пошуки місця для вечері перетворяться в справжній квест.

Увечері зимове місто стає навіть цікавіше - і все завдяки красиво прикрашеним вулицям.

Красиві гірлянди звисають з дерев, створюючи святкову атмосферу.

Вулиця Івана Труша - найкоротша і вузька в Івано-Франківську: її довжина становить всього 50 метрів. Вдалині видніється міська ратуша.

Деякі будівлі в центрі вечорами підсвічуються.

Площа Ринок.

Катедральний собор Воскресіння.

Сніг, який нещодавно випав, створив в місті казкову атмосферу.

Однак в той же день він почав танути.

Завдяки фестивалю ковалів, в місті можна побачити безліч кованих виробів.