Новий навчальний рік на Прикарпатті розпочався з реформ


Перший дзвоник пролунав для івано-франківських школярів. Цього року за парти вперше сіли понад дві з половиною тисячі першокласників. Святкування Дня знань розпочалися зі звичної лінійки.

Попри традиції, цього року на школярів чекає чимало освітянських  новинок. Новий навчальний рік розпочався з реформ. Щоправда, стосуються вони в основному учнів других та п’ятих класів, повідомляє "Вежа".

Для трьох шкіл Івано-Франківська День знань не обмежився святкуванням "Першого дзвоника". Цінний подарунок отримала одна з найбільших шкіл міста. Відтепер її учні будуть тренуватися на футбольному полі з штучним покриттям.

Ігровий майданчик до 1-го Вересня облаштували в 11-ій школі. Раніше спеціального місця для спортивних забав школярі не мали. Батьки звернулися до за допомогою до місцевих обранців. 

Новий навчальний рік розпочнуть у відремонтованому спортзалі учні Угорницької школи. Від часу її відкриття, тут не проводили жодного  капітального ремонту. Тепер школярі радіють - зможуть займатися у спортзалі різними видами спорту - футболом, волейбол, баскетболом. 

Благоустрій на пришкільних територіях - спільна справа батьківських комітетів, дирекції шкіл та місцевих обранців. Нині в Івано-Франківську оновлення потребує все більше так званих "старих" шкіл, адже значна їх частина збудована понад 30 років тому.