Новий рік 2016 в Карпатах: 5 місць, де ще можна придбати тури


Якщо ви ще не знаєте, де провести Новий рік – ознайомтеся з п’ятьма райськими куточками Карпат

Новий рік в Карпатах – прекрасна альтернатива провести свята в одному з наймальовничіших місць України. Оскільки відпочинок в Карпатах має великий попит, замовляти тури потрібно заздалегідь. Якщо ви не встигли це зробити, ми пропонуємо 5 варіантів, де ще можна зарезервувати місця.

Косів. Івано-Франківська область

Писаний камінь – одне з наймагічніших місць в Карпатах

Писаний камінь – одне з наймагічніших місць в Карпатах

Столиця гуцульського народного мистецтва. Тут варто пройти майстер-клас в гончарній майстерні, погодувати рибу на форельному господарстві (а потім вибрати одну з них собі на обід). Рейсовим автобусом з Косова треба доїхати до Буковецького перевалу. Звідти, вдихаючи чисте гірське повітря, за 3 години пішої прогулянки ви доберетеся до скелі Писаний камінь. Скала вважається священною. До приходу християнства тут відбувалися жертвоприношення, проходили язичницькі церемонії. Легенда свідчить, що мешканцями цих місць довгий час були велетні.

Дістатися Косова можна прямими автобусами з Києва (від 318 грн), Чернівців (від 48 грн), Одеси (від 365 грн), Хмельницького (від 130 грн), Вінниці (від 180 грн), Кам’янець-Подільського (від 86 грн) , Львова (від 135 грн). Поїздом до Івано-Франківська – з Одеси (від 133 грн), Львова (від 72 грн), Харкова (від 630 грн), Тернополя (від 83 грн).

Де жити? Приватний сектор, садиба (двомісний номер від 160 грн/доба), готель (від 180 грн номер-економ на двох), база відпочинку (від 190 грн за двомісний номер-стандарт), вілла (від 200 грн за особу) , туристичний комплекс (від 525 грн за стандартний номер).

Лумшори. Закарпатська область

Гаряче купання під відкритим небом

Гаряче купання під відкритим небом

У Лумшорах знаходиться орнітологічний заказник “Соколині скелі” – місце гніздування хижих птахів. Охочих оздоровитися посадять у величезний мідний чан з мінеральною водою (вартість від 400 грн). Гаряче купання на свіжому повітрі практикувалося тут ще в 1600 році. Альтернатива чану − басейн, що теж наповнений мінеральною водою, і кілька купалень.

Дістатися селища, враховуючи віддаленість цивілізації, не так просто. Поїздами ужгородського напрямку їхати до ст. Свалява або до Ужгорода: поїзд Київ-Ужгород (від 147 грн), Львів-Ужгород (від 105 грн), Одеса-Ужгород (від 175 грн), далі маршрутним таксі Ужгород-Лумшори (ходить двічі на день, вартість − 25 грн) . Автобуси до Ужгорода: зі Львова (від 176 грн), з Києва (від 231 грн), з Дніпропетровська (від 603 грн), із Запоріжжя (від 701 грн), з Тернополя (від 275 грн). Найчастіше туристи використовують власний транспорт. Автомобілем їхати по трасі Київ-Львів-Чоп (Е-50 / М-06), в Сваляві повернути на села Поляна, далі їхати за вказівниками на Перечин. Проїхати до вказівника на Тур’ї Ремети, повернути за мостом ліворуч. Далі рухатися  по головній дорозі в село. Дорога погана.

Де жити? База відпочинку (дерев’яні котеджі) – від 80 грн за особу на добу, садиба на 15 осіб – або 80 грн за особу на добу, або 800 грн за всю садибу.

Красія. Закарпатська область

Головна перевага курорту – невелика кількість туристів

Головна перевага курорту – невелика кількість туристів

Гірськолижний курорт, розташований в 65 км від Ужгорода, село Вишка. Тут знаходиться найдовша в Закарпатті гірськолижна траса. Спуски розраховані на лижників, що володіють різним рівнем майстерності. І найприємніше – на відміну від популярних Буковеля і Драгобрата, тут немає великого скупчення людей. Гірськолижний курорт має 6 підйомників (у свята: 1 підйом – 50 грн, скіпасс на 1 день – 350 грн, на 3 дні – 945 грн, на тиждень – 2200 грн, дітям знижка 50%). У радянські часи тут знаходився єдиний в Україні крісельний підйомник. Урізноманітнити відпочинок ви можете поїздками на термальне джерело і дегустаційний зал винзаводу.

Дістатися Красії можна автобусом з Ужгорода (ходить 2 рази на день, вартість квитка близько 15 грн, їхати до села Вишка). Дістатися Ужгорода – поїздами: Київ-Ужгород (від 147 грн), Львів-Ужгород (від 105 грн), Одеса-Ужгород (від 175 грн) або автобусами: зі Львова (від 176 грн), з Києва (від 231 грн) , з Дніпропетровська (від 603 грн), із Запоріжжя (від 701 грн), з Тернополя (від 275 грн).

Де жити? Садиби – від 100 грн за особу, котедж – від 300 грн за особу, готель – від 300 грн за особу.

Пилипець. Закарпатська область

Водоспад, який не гримить, а шепоче

Водоспад, який не гримить, а шепоче

Село, яке приверне, насамперед, сноубордистів і гірськолижників. Траси – різного рівня складності, 7 підйомників. У горах на околиці села знаходиться один з найгарніших водоспадів Закарпаття – Шипот. Дістатися водоспаду можна верхи на коні. У 40 км від Пилипця розташоване популярне туристичне місце – озеро Синевир. А недалеко від озера – ведмежий притулок. В околицях Пилипця знаходиться цілюще мінеральне джерело.

Як дістатися? Якщо ви плануєте подорож на поїзді, їхати потрібно до станції Воловець (поїзд Львів-Мукачево − від 49 грн або Київ-Чоп − від 152 грн). Є прямий автобус з Києва, ціна – від 480 грн. Далі пересаджуєтеся на маршрутку (від 50 грн) або таксі (від 80 грн).

Де жити? Житло можна орендувати у місцевих жителів (від 60 грн за особу), приватний будинок (від 50 грн за особу), котедж (від 170 грн /номер), готель (від 300 грн /номер).

Ужгород. Закарпатська область

Ужгородський замок – гордість місцевих жителів

Ужгородський замок – гордість місцевих жителів

Відпочинок для космополітів. Столиця Закарпаття і найменший обласний центр України. Самобутнє місто, що увібрало в себе елементи багатьох культур. У цьому містечку знаходиться найдовша липова алея Європи. Серед решти пам’яток – будівля колишньої хасидської синагоги, старовинний католицький костел Святого Георгія, шедевр архітектури – Хресто-Воздвиженський греко-католицький собор і, звичайно, знаменитий Ужгородський замок, заснований в кінці ІХ століття. Автентична закарпатська кухня і ціни приємно здивують гастрономічних любителів.

Дістатися Ужгорода можна літаком з Києва (від 2280 грн), поїздами без пересадок – Київ-Ужгород (від 147 грн), Львів-Ужгород (від 105 грн), Одеса-Ужгород (від 175 грн) або автобусами: зі Львова (від 176 грн), Києва (від 231 грн), Дніпропетровська (від 603 грн), Запоріжжя (від 701 грн), Тернополя (від 275 грн).

Де жити? Зняти квартиру подобово (від 200 грн), номер в готелі (від 270 грн за номер), хостел (від 160 грн / чол.). Тим, хто під час відпочинку хоче продовжувати підтримувати себе в формі, пропонуємо зупинитися в етно-готелі “УнгварЪскій”. Оздоровчий центр готелю надає послуги спортзалу і банного комплексу, можна насолодитися купіллю. Зручне розташування і цінова політика приємно вразять (ціна стандартного номера – 300 грн, в новорічні свята – 390 грн).

Не забувайте , що квитки на потяг чи автобус купувати потрібно завчасно. Приємних свят у Карпатах!

За матеріалами: TOCHKA.NET