Обдарованих школярів відзначили стипендіями очільників Прикарпаття


Очільники Прикарпаття підписали спільне розпорядження 632/737-p «Про призначення академічної стипендії та одноразової грошової винагороди голови облради та ОДА», яким відзначені 88 прикарпатських учнів – переможців всеукраїнських олімпіад.

Зокрема, 48-ми учням-переможцям IV етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України призначено стипендії у розмірі мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації.

Одноразову грошову винагороду голів обласної ради та облдержадміністрації в розмірі шість тисяч гривень отримають 40 учнів-переможців IV етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, випускників закладів загальної середньої освіти.

Додамо, стипендії та одноразові грошові винагороди виплачуються за рахунок коштів, передбачених у цьому році на реалізацію Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (підпрограма 4. «Обдаровані діти», п. 4.17).