Обережно, діти! Поліція Прикарпаття нагадує водіям про початок літніх канікул


Працівники ювенальної превенції Івано-Франківшини звертають увагу водіїв на те, що наразі тривають літні шкільні канікули і діти більше часу проводять на вулиці, іноді без нагляду дорослих. Тому, водіям слід бути більш уважними та обачливими.

Тема безпеки дорожнього руху є актуальною в будь-який період року, та особливого значення набуває в період шкільних канікул. Адже у дітей з’являється більше вільного часу для прогулянок та ігор, відтак вулиці поповняться юними учасниками дорожнього руху.

Отже, водіям транспортних засобів необхідно підвищити увагу до маленьких пішоходів, адже поведінка дитини на дорозі, часто є непередбачуваною. Тож, будьте уважними та обережними при проїзді перехресть, пішохідних переходів, місць відпочинку, де найбільша ймовірність раптової появи дітей на дорозі.

"Шановні батьки! Нагадайте своїм синам та донькам, що вони повинні рухатися тротуарами, пішохідними доріжками, переходити проїзну частину тільки у встановлених місцях. Зверніть увагу, що до досягнення ними 12-річного віку або зросту 145 см в автомобілі вони мають знаходитись на задньому пасажирському сидінні або у спеціальних кріслах.

Крім того, поясніть маленьким учасникам дорожнього руху, що до 14 років заборонено їздити на велосипедах проїзною частиною дороги.

Пам’ятайте, що найкращий приклад для дітей – законослухняна поведінка дорослих", - пише прес-служба поліції області.