Обласна рада проситиме уряд запровадити програму психологічної реабілітації бійців АТО


Сьогодні, 9 червня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей.

Серед іншого, депутати розглянули звернення до Кабміну щодо програми психологічної реабілітації ветеранів АТО та учасників бойових дій, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами голови комісії, свободівки Наталії Чаплинської, зараз психологічна реабілітація учасників АТО звелася до санаторно-курортного лікування і орієнтована більше на оздоровлення бійця.

«Щоб фахово надавати бійцям допомогу – це повинні бути не обласні програми, а одна велика державна програма. Мінімальний строк психо-терапевтичної реабілітації повинен складати півроку, а максимальний – п’ять років. Все залежить від проблем які має боєць», - наголосила Чаплинська.

До розробки програми пропонується використовувати напрацювання з психологічної реабілітації фахових громадських організацій учасників АТО, де працюють психологи чи психотерапевти з власними ініціативними розробками, що мають добрі результати щодо відновлення бійців.

«Кожен воїн, який захищає нашу Вітчизн і тримає мирне небо над нами повинен отримати повний об’єм всіх можливих підтримок», - зазначається у запропонованому документі.

Звернення повинні прийняти на сесії обласної ради та розіслати всім обласним радам.