Обленерго нарікає, що кандидати безкоштовно рекламуються на їхніх стовпах


В період виборів інформаційний простір українців переповнений передвиборчими агітаційними матеріалами кандидатів на політичні посади.

Втім, відповідно до законодавства, зовнішня реклама розміщується за згодою власників. Тому, для того, щоб розмістити рекламу на електроопору, потрібно укласти договір із власником електроустановки – АТ «Прикарпаттяобленерго» у Центрі обслуговування клієнтів, які є у всіх районних центрах.

"Та незважаючи на це, лише деякі кандидати уклали договір на розміщення реклами на опорах з обленерго. Решта, порушуючи закон, роблять це без дозволу і не соромлячись. На приклад, на Надвірнянщині з 5 кандидатів у депутати до Верховної Ради України, які розмістили «агітки» на опорах ,  лише 2 взяли в енергетиків дозвіл на розміщення реклами на опорах. А кандидат  виборчого округу № 87 самовільно розмістив «агітки» аж на 865 опорах, але від пропозиції офіційно укласти договір навідріз відмовився.  Дострокові парламентські вибори були скликані для того, щоб українці мали шанс обрати своїми представниками чесних та порядних людей. Постає питання чи може виборець довіряти визначення курсу розвитку держави на наступні п’ять років та власне благополуччя людям, які ще до виборів на користь собі намагаються  у будь-який спосіб обійти законодавство навіть там, де законні дії не вимагають ні значних затрат, ні зусиль", - інформують у пресслужбі "Прикарпаттяобленерго".

Відтак, енергетики сподіваються, що кандидати, які ще не встигли укласти договір з обленерго на розміщення реклами на опорах, виконають вимоги законодавства та укладуть його якнайшвидше або познімають передвиборчу агітацію.