Облрада не обмежуватиме доступ журналістів та активістів до сесійної зали


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зняв питання про зміни до регламенту з розгляду сесії, що запланована на п'ятницю, 15 вересня.

Про це очільник прикарпатських обранців повідомив під час засідання президії, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як відомо, на комісії з питань депутатської діяльності, етики та регламенту запропонували внести зміни до регламенту, які затверджували перелік осіб, що можуть перебувати у залі. 

"З числа представників засобів масової інформації право перебування безпосередньо у залі засідань надається виключно журналістам і технічним працівникам телерадіоорганізацій (не більше двох осіб від однієї телерадіоорганізації) при пред’явленні перепустки, яка видається у виконавчому апараті обласної ради або під час реєстрації перед початком пленарного засідання за наявності паспорта громадянина України/журналістського посвідчення та копії ліцензії на мовлення.

Усі інші представники засобів масової інформації та інститутів громадянського суспільства розміщуються у спеціально відведеній для них ложі залу засідань", – йдеться у запропонованому рішенні.

Втім, таку зміни до регламенту активісти вважають неоднозначними. Мовляв, вони порушують право громадян та журналістів на вільний доступ до пленарних засідань рад, який гарантується ч. 7 ст. 46 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Натомість Олександр Сич запевнив, що питання підняли тільки з однією метою - задля поліпшення умов праці для всіх - депутатів, журналістів, громадськості. Та оскільки його потрактували інакше, вони вирішили зняти його з розгляду, його аж поки не буде обговорено з журналістами та громадськістю. І пообіцяв окрему прес-конференцію для ЗМІ з цього питання.

"Все незадоволення запропонованим рішенням переклали на голову комісії Михайла Торб’яка, хоча ініціатива йшла від апарату обласної ради. Не було мети перешкоджати роботі журналістів, тільки - створення комфотних умов роботи для всіх. Але оскільки є резонанс, то ми прийняли рішення зняти це питання із порядку денного та відправити на доопрацювання", - зазначив Сич.