Облрада оголосила конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування


Першого червня 2020 року стартує одинадцятий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Відповідне розпорядження голови обласної ради вже готується до підпису.

Відзначимо, що у зв’язку з карантином проведення конкурсу довелося відтермінувати, однак органи місцевого самоврядування все ж зможуть претендувати на кошти обласного бюджету для впровадження своїх проектів та програм. Про це йдеться на сайті обласної ради.

Проектні заявки прийматимуться за чотирма пріоритетними напрямками, визначеними Радою Конкурсу. Як і в попередньому році пріоритетами конкурсу залишаються розвиток туристично-рекреаційної сфери, стимулювання економічного розвитку громад, сільських та гірських територій і підвищення рівня екологічної безпеки.

Новим пріоритетним напрямком одинадцятого Конкурсу визначено розвиток альтернативної енергетики. Такі проекти можна буде реалізовувати шляхом встановлення вуличного освітлення із використанням відновлювальних джерел енергії, встановлення відновлюваних джерел енергії (сонячні та/або вітрові установки) в закладах бюджетної сфери та встановлення сонячних колекторів для підігріву води для потреб гарячого водопостачання в закладах бюджетної сфери.

Максимальний розмір співфінансування проектів для органів місцевого самоврядування сіл, селищ, міст районного значення з обласного бюджету – 300 тисяч гривень, для об’єднаних територіальних громад – 500 тисяч гривень, що становитиме не більше 50 відсотків загального бюджету.

Разом з цим першого червня стартує прийом заявок на дев’яті обласні конкурси “Громада кращого довкілля”, “Краща спортивна громада” та “Краща етнокультурна громада”.

Прийом заявок на дев’яті обласні конкурси та одинадцятий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування триватиме по 31 серпня 2020 року.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!