Облрада проситиме перевірити роботу НАК «Надра України»


Сьогодні, 13 вересня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

Серед іншого, депутати розглянули питання "Про звернення обласної ради щодо перевірки дотримання дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії "Надра України" "Західукргеологія" вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник начальника управління екології та природних ресурсів Андрій Пліхтяк зазначив, що цим проектом рішення планується звернутись до Державної служби геології та надр України щодо перевірки дотримання НАК «Надра України» «Західукргеологія» вимог законодавства.

«Ми маємо проблему - нічого не робиться, не платяться податки», - зауважив голова комісії Андрій Левкович.

Відтак депутатам зачитали звернення. У ньому йдеться про те, що "підприємство порушує умови користування надрами, передбачені дозволами та угодами про умови користування ділянками надр, зокрема не дотримується умов, визначених Програмою робіт, що призвело до використання ресурсів надр не в повному обсязі та фактичного ненадходження відповідних коштів до бюджетів".