Облрада Прикарпаття вирішила не цькувати прокуратуру на місцеві ради


Сьогодні, в Івано-Франкіську триває чергова сесії обласної ради. На порядку денному близько сорока питань.

Серед іншого, депутатам запронували підтримати звернення щодо виконання органами місцевого самворядування положень закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" в частині  пайової участі, адресоване прокуратурі області.

Як пояснив ініціатор звернення, депутат Тарас Виноградник, прокуратура порушила ряд кримінальних справ щодо неналежного неналежного виконання органами місцевого самоврядування вимог закону "Про регулювання містобудівної діяльності" у плані залучення та використання коштів пайової участі. На думку депутата, ці кошти могли б зменшити навантаження на бюджет області та забезпечити його використання на більш пріоритетні цілі. 

"Тож у зверненні просимо прокуратуру взяти під контроль питання щодо забезпечення належного розслідування фактів неналежного виконання органами місцевого самоврядування вимог закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо залучення та використання коштів пайової участі", - пояснив Виноградник.

Натомість депутат Микола Вітенко зауважив, що таке формулювання є некоректним, адже сплата пайової участі перш за все залежить від забудівників, а не місцевої влади. А голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що зараз депутатам фактично запропонували нацькувати правоохоронців на своїх колег - органи місцевого самоврядування.

"Я вперше в цьому залі чую, аби депутат таке пропонував. Нам не підпорядковані міські і сільські ради, тож і контролювати їх ми не можемо. Правоохоронні органи і без нашої підказки знають кого контролювати. Це некоректно по відношенню до органів місцевого самоврядування", - висвловив свою позицію Олександр Сич.

У підсумку після дискусії депутати звернення не підтримали.