Облрада прийме звернення про проголошення 2018 Роком Справедливості


У п’ятницю, 22 грудня продовжить свою роботу ХІХ сесія обласної ради. На друге пленарне засідання президія обласної ради рекомендувала 37 проектів рішень.

Згідно з проектом порядку денного, депутати розглянуть проект рішення "Про присвоєння почесного звання Героя України сотенному УПА Мирославу Симчичу" та обговорять низку звернень до центральних органів влади. Вони стосуватимуться врегулювання на законодавчому рівні можливості справляння до обласного бюджету плати за землі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, захисту інтересів українських виробників сільськогосподарської продукції, оголошення 2018 року роком "Просвіти" в Україні та проголошення 2018 року Роком Справедливості в Україні.

Під час обговорення проекту рішення "Про спорудження спортивного комплексу (легкоатлетичного багатофункціонального манежу)" президія обласної ради рекомендувала сесії зняти з розгляду дане питання. В той же час рекомендовано до розгляду депутатського корпусу проект рішення "Про надання згоди на відновлення меж земельних ділянок на вул. Шухевичів, 16а та 21 у м. Івано-Франківську".

З метою раціонального використання коштів депутатам пропонується внести зміни до обласного бюджету на 2017 рік, а також до рішень, які передбачають фінансування природоохоронних заходів за рахунок обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Окрім цього, пропонується внести зміни до чотирьох обласних програм, заслухати інформацію про виконання двох програм та прийняти три нові.

Ключовим питанням другого пленарного засідання стане прийняття обласного бюджету на 2018 рік. Як відзначив голова обласної ради Олександр Сич, під час формування головного фінансового документа Прикарпаття в обласній раді проводилися бюджетні слухання із головними розпорядниками коштів. Опісля проект рішення розглядався на всіх постійних комісіях обласної ради.

В ході другого пленарного засідання депутати заслухають інформацію про результати діяльності органів прокуратури області за 11 місяців 2017 року, про стан, ремонт та утримання автомобільних доріг на Прикарпатті. Разом з цим, звіт про свою роботу перед депутатським корпусом представить постійна комісія обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

На розгляд депутатського корпусу також запропоновано план роботи обласної ради на 2018 рік, який, зокрема, передбачає проведення двох тематичних сесій – з питань соціальної політики та реформування освіти.