Облрада розгляне стратегію розвитку Прикарпаття на сім років


На 34-у сесію обласної ради, яка відбудеться 21 лютого 2020 року, винесено 82 питання. Такий проєкт порядку денного до розгляду депутатів рекомендувала президія обласної ради

Традиційно на початку пленарного засідання депутатам буде запропоновано схвалити чотири звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються розгляду законопроєкту №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”, проведення медичної реформи в закладах охорони здоров’я області вторинного та третинного рівнів, неприйнятності великого розміру грошової застави на місцевих виборах, необхідності припинення утисків проукраїнських громадських активістів та політичних опонентів. Окрім цього, постійною комісією обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова напрацьоване звернення до мешканців щодо необхідності боротьби зі шкідливими звичками та формування навичок здорового способу життя.

Згідно з планом роботи обласної ради на 2020 рік депутати заслухають звіт обласної державної адміністрації про здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації, а також інформацію про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2019 рік. Водночас на розгляд депутатів запропоновано схвалити відповідну програму на 2020 рік та затвердити Стратегію розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки і План заходів з її реалізації на 2021-2023 роки. До слова, текст стратегії містить 99 сторінку, а план заходів - понад триста. Відтак, їх вирішили не роздруковувати, а надіслати депутатам на електронні скриньки завчасно. Переглянути текст Стратегії можна тут.

Разом з цим прокурор області та начальник Головного управління Національної поліції в області поінформують депутатський корпус про роботу відповідних структурних підрозділів за 2019 рік.

В ході сесійного засідання депутатам буде запропоновано затвердити звіт про виконання обласного бюджету за 2019 рік та внести зміни до головного фінансового документа області на 2020 рік. Також заплановано зняття з контролю семи обласних програм, термін реалізації яких завершився, внесення змін до чотирьох діючих та затвердження чотирьох нових програм.

Серед іншого, до проєкту порядку денного включено низку питань, які регулюють майнові, земельні та трудові відносини.