Облрада створить нове підприємство, щоб доглядати за стадіоном "Хет-трик"


На наступній сесії обласної ради депутати розглянуть питання про створення комунального підприємства на баланс якого передадуть стадіон хет-трик арена в Івано-Франківську.

Відповідне питання розглянули на засіданні комісії обласної ради з питань гуманітарної політики, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами начальника управління спорту ОДА Ореста Оклієвича, створення КП є найкращим варіантом виходу з ситуації, яка склалася.

«На сьогодні 27% знаходиться у власності обласної ради, 23% у міста і 50% частка у ФФУ області. В статуті має бути прописано, що власники часток не заперечують, щоб передати свої частки у користування новоствореному КП. Після цього можна буде заключити договори нового підприємства з власниками. Підприємство має бути у форматі, як Льодова арена. Облрада мала б давати фінансування на утримання 2-3 працівників, а кошти, які буде заробляти КП використовуватимуть для утримання арени», - каже Оклієвич.    

У свою чергу юрист обласної ради Лілія Млиниська зауважила, що у спортивної арени є три власники, тому в проекті спробували прописати все та, щоб нікого не образити.

Нагадаємо, на початку лютого Івано-Франківськ отримав частку стадіону "Хет-Трик".

Водночас заступник голови обласної Федерації футболу Тарас Клим, закликав депутатів не затягувати з прийняттям рішення, бо його потрібно було прийняти вже давно.

"Цей стадіон не зможе заробляти сам на себе гроші, адже це не є повноцінна спортивна арена. Тому потрібно, шоб було додаткове фінансування з міської та обласної ради", - сказав Клим. 

Після обговорення депутати підтримали винесення цього питання за сесію.