Облрада вирішила, як реформувати прикарпатські інтернати


Обласна рада затвердила регіональний план дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Івано-Франківській області на 2019-2026 роки.

Таке рішення було прийняте на другому пленарному засіданні 27-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання, яке відбулося 1 березня 2019 року. Про це пише прес-служба облради.

За словами начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації Івана Ковалика, регіональний план дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей був розроблений на виконання Національної стратегії реформування інтернатних закладів.

“Умовно він складається з трьох блоків. Перший блок включає розвиток освітніх, медичних, соціальних і реабілітаційних послуг на місцях, другий – розвиток сімейних та інших форм альтернативного догляду для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Найскладніший і найважливіший – третій блок. Він передбачає трансформацію вже існуючих інтернатних закладів на території області. До реформування кожного з цих закладів застосовується індивідуальний підхід і будуть прийняті окремі рішення обласної ради“, – розповів посадовець.

Відзначимо, що на другому пленарному засіданні 27-ї сесії обласної ради були прийняті рішення щодо реформування двох інтернатних закладів. Йдеться про Микуличинську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, після припинення діяльності якої на її базі буде створено обласний заклад відпочинку та оздоровлення “Карпатські мрії”, а також про Тлумацьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. На базі останньої буде створено обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей.