Облрада звернеться до керівництва держави, аби захистити традиційну сім'ю


Сьогодні, 27 листопада в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання "Про звернення обласної ради щодо захисту інституції сім'ї в Україні",- інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Депутат обласної ради, свободівець Ігор Дебенко розповів, що донині влада так і не визначилася з державною стратегією розвитку і підтримки сім'ї.

"Сьогодні є безліч викликів, які впливають на стан людей і сімей в Україні: сирітство, діти-інваліди та діти з особливими потребами, одинокі матері, неповні сім'ї, неможливість повноцінно реалізувати свої конституційні права на лікування, навчання, житло, соцзахист, гідний життєвий рівень. Разом з тим, з незрозумілих причин держава надає пріоритетну увагу лише штучно створеній проблемі так званої дискримінації людей з нетрадиційною орієнтацією",- зачитав звернення Дебенко.

Зокрема, за словами депутата, йдеться про "План дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року". Адже деякі положення цього Плану є суперечливими, бо несуть загрозу єдності українського суспільства.

Серед них: легалізація шлюбів одностатевих пар, спрощення процедури зміни статі, заборона дискримінації на грунті сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, за якою виділяють трансгендерів та транссексуалів, право на усиновлення дітей такими парами.

"Вищезазначені положення можуть загрожувати національній безпеці України, адже спотворять моральні цінності молодого покоління, будуть нівелювати інститут сім'ї, зменшать кількість молодих подружжів, руйнуватимуть моральні засади українського суспільства. Дозвіл на усиновлення такими парами дітей, несе загрозу психічному здоров'ю дитини і порушують її права на гармонійний розвиток. Разом з тим, Планом не передбачено необхідних заходів для охорони материнства і дитинства, збільшення народжуваності, допомоги сім'ям з дітьми і малозабезпеченим сім'ям",- йдеться у зверненні.

Тож депутати проситимуть зберегти чинну редакцію ст.51 Конституції, вилучити словосполучення "сексуальна орієнтація" і "гендерна ідентичність" з Кодексу законів про працю та інших законів, як такі, що несуть виключно ідеологічне та антинаукове навантаження, не допустити ухвалення закону "Про цивільне партнерство".