ОБСЄ: “Ми не побачили прямих доказів російського втручання на Донбасі”


Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що моніторингова місія не помітила доказів російського втручання на Сході України.

Про це Хуг розповів в інтерв’ю Foreign Policy, пише “Голос Америки”.

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні заявив, що в ОБСЄ бачили людей із розпізнавальними знаками Російської федерації, але, за його словами, “таку форму можна купити будь-де”. До слова, про це раніше казав Путін.

На запитання, яка позиція ОБСЄ з приводу втручання Росії у події на Сході України, Александр Хуг зазначив: “Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і в’їжджають до України брудними дорогами посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону”.

За словами Хуга, котрий цього місяця покидає посаду в СММ ОБСЄ, на одній із ділянок прикордонної території ОБСЄ вдалося зафіксувати незаконний перетин кордону й опублікувати відповідне відео.

“Ми бачили особливі види зброї, які в деталях описали, в т. ч. військове електронне озброєння. Ми також розмовляли з узятими в полон українською армією бранцями, котрі заявляють, що вони служать російській армії та під час ротації беруть участь у військових діях в Україні”, — зронив Хуг.

“Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії й інших, але Росії також”, — зазначив Хуг.