Обставини масового вбивства у Керчі розслідуватиме СБУ


Слідчий підрозділ Служби безпеки України розслідуватиме обставини вибуху і стрілянини, що сталися в коледжі у Керчі.

Про це повідомив заступник начальника відділу прокуратури АР Крим Роман Мурачов в ефірі телеканалу "112 Україна", пише Укрінформ.

"Буде надано доручення Службі безпеки України для відпрацювання різноманітних версій, про які вже зазначено у ЗМІ... Також будемо встановлювати дані потерпілих, кількість загиблих", - заявив він.

При цьому представник прокуратури Криму зауважив, що поки що не встановлена точна кількість загиблих, оскільки джерелом інформації для прокуратури наразі є повідомлення ЗМІ.

"Будуть перевірятись різні версії та встановлюватись. Це дійсно ускладнює досудове розслідування (неможливість фізичної присутності українських правоохоронних органів в окупованому Криму - ред.), але є різноманітні джерела отримання доказів, в тому числі публікація в ЗМІ, а також КПК України дозволяє здійснювати інші слідчі дії для отримання інформації", - додав Мурачов.

Як повідомлялося, 17 жовтня внаслідок стрілянини та спрацювання в політехнічному коледжі в Керчі вибухового пристрою загинули 18 людей, ще близько 50 постраждали.

Слідчий комітет Росії спочатку порушив кримінальну справу про теракт, яку пізніше перекваліфікував на масове вбивство.

Повідомлялося, що ймовірний вбивця - студент 4 курсу цього ж коледжу — застрелився.

До теми: В окупованій Керчі стався вибух у коледжі, загинули 10 людей