Обсяги експорту підприємств Калуша зменшилися майже у 10 разів


Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Калуша за січень–квітень 2013 року склали 27,7 млн доларів США, імпорту — 32,9 млн доларів США.

Порівняно з січнем–квітнем 2012 року обсяги експорту склали 13%,  імпорту — 14,8%, повідомили ”Вікнам” у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

Попри це, питома вага обсягів експорту товарів суб’єктами господарювання Калуша у загальнообласних склала 19,2%, імпорту — 20,9%.

Партнерами у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 45-ти країн світу.

Близько 85% обсягів експорту товарів припадало на Російську Федерацію, Швецію, Казахстан, Молдову та Білорусь. Підприємства міста експортували папір та картон, пластмаси, полімерні матеріали, деревину і вироби з деревини, продукцію хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості,  килими.

Майже 80% обсягів імпорту склали надходження з Російської Федерації, Німеччини, Польщі, Саудівської Аравії, Угорщини та Сербії. У структурі імпорту найбільша питома вага припадала на пластмаси, полімерні матеріали, продукцію хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості, папір та картон, керамічні вироби  та  механічні машини.

Обсяги ж експорту товарів  суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Калуського району за січень–квітень 2013 року склали 0,9 млн доларів США, імпорту — 2,9 млн доларів США. Проти рівня відповідного періоду 2012 року обсяги експорту збільшилися в 1,8 раза, імпорту — майже на третину.

Питома вага обсягів експорту товарів суб’єктами господарювання Калуського району у загальнообласних склала 0,6%, імпорту — 1,8%.

Партнерами у зовнішній торгівлі району товарами були нерезиденти з 20-ти країн світу. Майже половина обсягів  експорту товарів була направлено до  Італії, понад 40% — до Польщі, Словаччини, Німеччини, Угорщини, Франції та Білорусі. Підприємства району експортували шкури, деревину і вироби з деревини,  вироби з чорних металів, механічні машини.

В обсягах імпорту понад 85% склали надходження з Данії, Польщі, Іспанії та Франції. У структурі імпорту найбільша питома вага припадала на механічні та електричні машини, вироби з чорних металів  і  пластмаси, полімерні матеріали.