Обвал Католицької школи: Стало відомого кого можуть покарати


22 листопада в Івано-Франківську на території Католицької школи під час будівництва нового корпусу обвалилося перекриття між другим і третім поверхами. П’ятеро будівельників опинилися під завалами, один з них загинув.

На момент нещасного випадку було кілька версій, чому так сталося. Зокрема, недотримання будівельниками правил безпеки і технологій будівництва та неякісні матеріали. За фактом обвалу відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування.

«Галицький кореспондент» вирішив дізнатися, як просувається справа у  начальника управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської міськради Ігоря Влізло.

«Основною причиною обвалу є те, що будівельники не дотрималися правил техніки безпеки та технологій процесу заливки бетону. Для початку, вони не мали знаходитися на другому поверсі після того, як залили перекриття. Тоді обійшлося б без жертв», – розповідає посадовець.

Також надзвичайник каже, що досудове розслідування досі триває і ніхто не покараний. За словами Ігоря Влізло, до відповідальності може бути притягнений головний інженер, але точно ще нічого не відомо.

Конструкції споруди не постраждали, тому з наступного тижня, коли закінчиться розбір завалів, будівництво продовжиться.

До теми: Обвал на Шевченка: Поліція розпочала рослідування, в УГКЦ - співчувають постраждалим