Очільник МДК пояснив, чому у Франківську погані дороги


Сьогодні, 20 грудня відбулося засідання виконавчого комітету на якому серед іншого заслухали звіт директора МДК Віталія Бурка.

За словами чиновника, вперше в цьому році штат водіїв і трактористів в МДК повністю заповнений. Втім каже Бурко, зараз необхідно докупити ще техніку ,адже та яку передали з ДРЕУ вже потребує списання.

«Ми уклали угоду на постачання двох солерозкидачів. Гостро стоїть питання, що у нас не вистачає бригад для ремонту доріг. Зараз є дві, а з весни ми хочемо ще одну створити, поте не можемо, адже є тільки два нових котки. Ті, що передала ДРЕУ постійно ламаються. Деколи привеземо асфальт, а коток зламався. Тому треба купити ще один коток. Також треба докупити ще два солерозкидачі. Окрім того, нам би здався ще хоч один трактор для прибирання тротуарів», - розповів про проблеми Бурко.

Що ж стосується скарг, мовляв МДК «проспала» сніг, то Віталій Буко відкинув такі звинувачення. За його словами люди в них працюють в три зміни і постійно стежать за ситуацією, але якщо сильний снігопад, то все встигнути не можливо. Втім, чиновник визнав, що є проблеми з прибиранням тротуарів, адже не вистачає двірників.

Окремо Віталій Бурко пояснив, чому в місті така ситуація зі  станом доріг.

«Ми проаналізували, і виявили що більшість міських доріг здані в експлуатацію у 70-80-х роках. Там йде щебінь і п’ять сантиметрів асфальтобетону. Вони не призначені для такої кількості транспорту, яка зараз є у місті. Порівняйте тогочасний ЗІЛ і сучасні фури. Буває, що ми проводимо фрезерування і вилазить щебінь. Тому багато робіт цього року ми виконали з ремонтом основи», - сказав Бурко.