Очільник патрульних розповів, чим Франківськ відрізняється від Хмельницька


Вже кілька місяців очільник франківських патрульних тимчасово виконує обов'язки начальника управління превентивної діяльності у Хмельницькому.

Про враження від нової посади і різницю між містами, Дмитро Міхалець розповів під час традиційної кави зі ЗМІ.

Зокрема, за словами Міхальця, він дуже сумує за Франківськом та життям, яке тут вирує.

"Івано-Франківська дуже не вистачає, це одне з найкращих міст, яке я бачив. Моє рідне місто відрізняється кардинально, що в роботі, що у спілкуванні. Мені кардинально не вистачає української ментальності, яка є у Франківську. Тут присутні ярмарки, фестивалі, заходи до Дня міста, які дуже широко проходять, приїздять багато людей. В Хмельницькому трішки менше, в основному масові заходи проходять в Кам'янці-Подільському.  Окрім того в Хмельницькому часто чується російська мова і я вже відвик від цього у Франківську", - ділиться Міхалець.

Водночас, Дмитро Міхалець каже, що новий напрям роботи дуже цікавий і відрізняється від того, що він робив у Франківську.

"Тепер я відповідаю за область: масові заходи, діяльність дільничних, створення поліцейських станцій в ОТГ. Є голови ОТГ, які сприяють роботі, допомагають у створенні станцій, громадських формувань, проте є й такі, що не дуже в це вірять", - каже поліцейський.