Очільник поліції зустрівся за кавою з франківськими журналістами


Сьогодні, 28 березня в Івано-Франківську відбулась зустріч з керівником поліції області Володимиром Голубошом та журналістами.

Близько 20 представників франківських медіа зібрались, щоб обговорити відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами Голубоша, з 2013 року на Прикарпатті зареєстровано 12 фактів щодо протидії журналістській діяльності: 11 справ - за статтею 171 ККУ, 1 - за статтею 345 ККУ. Всі були закриті за відсутності складу злочину.

"Хочу не обтяжувати вас і себе стінами ГУНП і провести спілкування в діалозі. Не маю на меті тлумачити кримінальне право чи вчити законам. Ви самі це добре знаєте. У нас з вами спільна задача. Наша - берегти закон, ваша - берегти закон в розумінні свободи слова. Від того, як ви будете висвітлювати інформацію, залежить кримінальна ситуація в місті",- звернувся начальник поліції до журналістів.

Першою темою для розмови був нещодавній напад у середмісті Івано-Франківська на журналіста одного з видань. Під час сутичок поліції та Нацкорпусу на Вічевому майдані молодик напав на журналіста, вибив з його руки телефон та розтрощив ногою. Однак, цей злочин кваліфікують не як перешкоджання журналістській діяльності, а як умисне пошкодження майна (ст. 194 ККУ).

"Особу, що вчинила напад, ми опитали. Він вказує, що не знав, що перед ним журналіст, думав, що це звичайний громадянин. Я сам був в тій ситуації. Були, мабуть, сотні людей, які знімали на мобільні телефони. Кожен сприймає це по різному. Як начальник ГУНП, можу гарантувати, що це розслідування є об'єктивним",- зазначив Голубош.

Зокрема, очільник поліції наголосив медійникам, що людина, з якою вони спілкуються, повинна знати, що це журналіст. Тому працівники Головного Управління Нацполіції в області розробили розпізнавальні жилетки для преси та подарували усім присутнім на заході.

Читайте нас в FacebookTelegram,  Instagram та Twitter. Тільки найважливіші новини!