Очільник прикарпатської поліції прокоментував "мийний" скандал


Сьогодні, 7 лютого очільники прикарпатської поліції дали брифінг щодо скандалу щодо миття патрульними службових авто.

Начальник управління патрульної поліції Олег Костенко пояснив, що договори на обслуговування були підписані і послуги надавалися підприємцем. З патрульними на мийку щоразу приїздили працівники сектору транспортного забезпечення і давали талони на миття.

"Після виконання робіт складалися акти, які відправлялися в Департамент і вже вони перераховували кошти. Бокс у нас справді є і я вважаю це позитивом. Наприклад, минулого року, коли мінялися керівники транспортного забезпечення ми змогли мити машини в себе на території",- каже Костенко.

Очільник патрульних пояснює, що послуги з мийки у 2018 році надали вперше, до цього їх не було. Наразі в управлінні триває службова перевірка.

"Як мені відомо більшість людей, які підписалися в рапорті зараз відкликають свої підписи, бо кажуть, що не знали, що підписували",- запевнив Костенко.

У свою чергу начальник поліції Прикарпаття Володимир Голубош каже не думав, що помити машину буде такою проблемою.

"В тендері всього 348 мийок на рік і маючи 10 авто, які щоденно виїжджають на патрулювання означає, що все одно потрібно їх і самим мити. Для мене наприклад не складає проблеми помити автомобіль",- пояснив Голубош.

Що ж стосується заяв про тиск, то Олег Костенко запевнив, що ніхто ні на кого не тисне.
На завершення Володимир Голубош повідомив, що якщо в рамках службового розслідування буде знайдено порушення, то матеріали передадуть в прокуратуру чи ДБР.

До теми: Мийний патруль: Франківські поліцейські поскаржились на керівництво до Києва