ОДА таки "дала добро" на об'єднання Татарова і Ворохти


Голова Івано-Франківської ОДА підписав розпорядження про затвердження висновку щодо відповідності проєктів рішень щодо добровільного об'єднання громад.

Про це в мережі повідомив сільський голова Татарова Олег Дзем'юк.

"Маємо чудовий подарунок до дня Святого Миколая від Івано-Франківської ОДА у вигляді позитивного висновку, щодо добровільного об'єднання громад Татарова та Ворохти. Це перший, але надзвичайно важливий крок у складному процесі об'єднання", - написав голова.

Втім, таке рішення ОДА не сподобалося депутатам Яремчанської міської ради. Тож вони прийняли звернення, в якому закликають не дробити заплановану громаду з центром в Яремче.

"Останні ухваленні рішення спричинили негативні відцентрові процеси, які можуть стати причиною розпаду нашої територіальної громади, утвореної у 1977 році в статусі міста обласного значення як результат розвитку локальної ідентичності жителів міста Яремча, смт. Ворохти, с. Татарова, с. Микуличина, с. Яблуниці, с. Вороненко, с. Поляниці. Надання відповідного статусу дозволило Яремчанщині стати туристичним, рекреаційним та оздоровчим центром нашої держави. 

Останнє рішення міжвідомчої регіональної робочої групи щодо пропозицій до перспективного плану формування спроможних територіальних громад області, а саме створення Поляницької ОТГ, ліквідовує результати 42-х річної спільної праці наших громад та знищує налагоджені економічні, фінансові та етнічні зв’язки. 

Окрім того, згадане рішення загострило ситуацію серед жителів селища Ворохти та села Татарова, які попередньо обговорювали можливість створення окремої громади, але підтримали ідею єдиної Яремчанської територіальної громади в чинних адміністративних межах. З боку жителів цих громад сьогодні знову лунають заклики до відокремлення та громадянського супротиву.

У зв’язку з вищевикладеним ми, депутати Яремчанської міської ради, які представляють інтереси всіх наших громад, звертаємося до Вас із проханням зберегти в переліку територіальних громад Івано-Франківської області Яремчанську міську територіальну громаду в чинному складі, а також врахувати й те, що ми відкриті і для інших громад", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо мешканці Ворохти й Татарова декілька разів виходили з протестами та вимогами створити їхню ОТГ. Зокрема під час виїзної сесії облради, яку проводили в Яремче люди звернулися до депутатів у сесійному залі. За кілька днів Регіональна робоча група щодо внесення змін до перспективного плану формування громад області, дала дозвіл на створення Поляницької ОТГ, але проігнорували думку щодо створення Ворохтянської ОТГ, тож люди перекрили дорогу. На початку цього тижня мешканці майбутньої ОТГ приїхати пікетувати ОДА. Їм сказали подавати документи ще раз.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!