Одесит хотів поквитатися з колишньою дружиною-поліцейською за допомогою гранати


Нехтуючи безпекою десятків людей, 31-річний житель області вирішив поквитатися з колишньою дружиною-поліцейською за допомогою гранати.

Реалізувати задумане йому завадили працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та слідчого управління поліції Одещини.

До правоохоронців звернулася працівниця одного з обласних відділів поліції. У своїй заяві жінка повідомила, що протягом тривалого часу колишній чоловік переслідує її, погрожуючи розправою їй, її родині та дітям.

Відпрацьовуючи отриману інформацію, поліцейські з’ясували, що чоловік не просто допікає колишню дружину, а й виношує намір перейти від словесних погроз до реальних дій. Дізнавшись, що жінка збирається у справах до Одеси, він вирішив влаштувати їй у прямому сенсі вибухову зустріч. Не переймаючись ні долею колишньої дружини, ні долями десятків одеситів та гостей міста, які могли постраждати від його дій, для розправи зловмисник обрав людне місце поблизу залізничного вокзалу та закладів громадського харчування. 

Запобігли непоправному правоохоронці. Близько сьомої години вечора на вулиці Пантелеймонівській вони затримали озброєного гранатою чоловіка та вилучили у нього вибухонебезпечний предмет.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Крім того, вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР ще й за статтями 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця та), 14 (готування до злочину) і 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Підозрюваного затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З ним проводяться невідкладні слідчі дії.