Одіозного косівчанина, що підірвав ресторан, підозрюють у ще одному злочині


Відомого у Косові кримінального "авторитета" Михайла Чекурака підозрюють в організації розбійного нападу.

У лютому 2018 троє невідомих напали на господарів у їхньому ж будинку у селі Рожнів, побили та винесли все цінне - 56 тисяч гривень та ювелірні прикраси. Тоді за гарячими слідами нікого не затримали, інформує Бліц-Інфо. 

Втім, після підриву ресторану у Косові та затримання причетних до злочину, з'ясувалось, що один із фігурантів справи - Михайло Чекурак може бути організатором розбійного нападу, вчиненого взимку у Рожневі. 

До слова, Чекурак донедавна перебував у СІЗО. Втім 1 листопада в Івано-Франківському суді розглянули клопотання від депутатів Косівської районної ради про зміну запобіжного заходу. Як писав Репортер, сім обранців від різних партій просили віддати Михайла Чекурака їм на поруки. Суддя Мирослава Польська депутатам відмовила, але призначила Чекураку заставу – 250 тис грн. Відтак, одіозний косівчанин вже вийшов під заставу. 

Отже, клопотання підписали: Володимир Петричук ВО «Батьківщина», Микола Данилюк (БПП), Петро Іванишин партія Воля, Юрій Фальбійчук (УКРОП), Іван Слижук (Народний рух України), Мирослав Бойчук (УКРОП) та Андрій Лаврук (Самопоміч).

Та 5 листопада в Івано-Франківському міському судді мали розглянути ще одне клопотання щодо Михайла Чекурака. Правоохоронці просили знову взяти його під варту через нову підозру - організацію розбійного нападу у Рожневі.  Але розгляд клопотання відклали, оскільки адвокат Чекурака заявив, що ані підозрюваний, ані він сам не мали змоги ознайомитись з новими обвинуваченнями. Відтак, суддя Бабій перенесла розгляд на 6 листопада. Але, чи не скористається Михайло Чекурак можливістю замести сліди чи навіть уникнути арешту наразі залишається загадкою.

До слова, з Михайлом Чекураком вже був пов'язаний скандал у 2011 році, коли він теж перебував під слідством. Тоді схожий лист-клопотання був адресований прокуратурі області з таким самим проханням - змінити йому запобіжний захід– взяття під варту – на більш м’який. Під ним начебто підписалися 19 депутатів Косівської райради. Депутати, чиї прізвища були вказані у листі, категорично заперечили свою участь у цьому і назвали його провокацією. А тодішній голова районної ради Андрій Клуб підтвердив, що жодного такого документа з районної ради не виходило.