Одна здорова звичка додає два роки життя - Уляна Супрун


Дотримання хоча б однієї здорової звички збільшує тривалість життя на 2 роки.

Про це в мережі повідомила Уляна Супрун.

Просто уявіть, що, наприклад, щоденна фізична активність протягом 30 хвилин, не просто зробить вас здоровими, а й продовжить життя.

Цифру +2 роки завдяки здоровим звичкам науковці визначили після дослідження серед 120 тисяч людей протягом 30 років. Вони зібрали інформацію з національних опитувань США серед пацієнтів та виявили 5 здорових звичок, що діють наче чудодійні пігулки, які запобігають всім хворобам (https://goo.gl/W3SNVk).

Це здорове харчування, достатній рівень фізичної активності (30 хвилин на день), нормальна вага, відмова від куріння та відмова або принаймні помірне вживання алкоголю.

Люди, які мали хоча б одну з них - жили в середньому на 2 роки довше.

А ті, хто дотримувався всіх цих звичок регулярно, жили в середньому на 12-14 років довше!

В той час люди, які нехтували ними, набагато частіше помирали від серцево-судинних захворювань та раку.

І це результати не одного дослідження. Науковці постійно знаходять докази зв‘язку між дотриманням здорових звичок та тривалістю і якістю життя людини (https://goo.gl/C5BskM), (https://goo.gl/4jn2mq).

Щоб вести здоровий спосіб життя, треба багато терпіння та дисципліни. Але не обов’язково робити все одразу, та з понеділка кардинально змінювати стиль життя. Це як змінювати стару систему: потрібні час та витримка на послідовну та ефективну трансформацію.

Спробуйте поступово інтегрувати в своє життя якусь здорову звичку, що вам найбільше до вподоби. Почніть правильно харчуватись або ж вийдіть на легку пробіжку - і всі інші здорові звички підтягнуться також.

Головне розпочинати саме зараз, а не відкладати на майбутнє!