Офіс президента передумав переїздити з Банкової. Кажуть, не на часі


Переїзд Офісу Президента з Банкової наразі неможливий – таких варіантів немає. Все ускладнюють питання ремонту, секретності та безпеки.

Можливості переїзду наразі знайти не можуть, про це розповів голова Офісу Президента Андрій Богдан телеканалу "1+1".

Ідею із переїздом в Український дім та створенням музею у теперішній будівлі ОПУ (перенесення туди філії Національного художнього музею)  втілювати також наразі "немає змісту". Хоча, за словами Богдана, була абсолютно логічна інструкція.

Але дійсно час проведення там (в Українському домі) ремонтних робіт плюс всі ці системи секретності, зв’язку, безпеки – це настільки все складно, що немає змісту це робити як тимчасовий,– пояснив він.

Натомість перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір висловив думку, що переїзд до Українського дому, раніше запланований президентом, не на часі.

"Не на часі – але це особисто моя думка. І немає таких пропозицій, щоб усі сказали – так, це супер-пропозиція, це недорого, красиво і там зручно", – сказав Шефір.

Про бажання перенести Адміністрацію Президента з Банкової у Києві на інше місце Володимир Зеленський заявив ще до другого туру президентських виборів. Тоді він пояснював, що не планує користуватися президентською резиденцією, бо не бачить у ній сенсу. Крім того, політик закликав членів своєї команди шукати відкритий офіс для роботи.

Однак у Державній службі охорони ідею переїзду з Банкової називали не найкращим варіантом, оскільки "в урядовому кварталі все ж таки президент буде більш захищеним, ніж у будь-якому іншому новому місці".

ЗМІ порахували, що переїзд Офісу Президента в Український дім може коштувати близько 300 мільйонів гривень або 11,46 мільйона доларів.

На початку червня речниця президента Юлія Мендель сповістила, що найближчим часом вони все ж переїдуть. Як один із варіантів нового офісу гаранта вона назвала саме Український дім.