Окупанти гатять з мінометів та БМП, поранений військовий


За минулу добу окупанти 10 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Про це повідомляє прес-центр ООС в мережі.

“7 квітня збройні формування Російської Федерації 10 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 45 мінометних мін калібру 120 та 82 мм”, - йдеться у повідомленні.

Також ворог обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції наших військ шість разів: з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – біля села Водяне; з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села Гнутове; двічі із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту Широкине; двічі із станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – поблизу селища міського типу Новотроїцьке.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв позиції наших військ чотири рази: з мінометів калібрів 120 та 82 мм та великокаліберних кулеметів – поблизу міста Попасна; з мінометів калібрів 120 та 82 мм – поблизу населеного пункту Катеринівка; з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля міста Попасна; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу села Новозванівка.

У штабі повідомили, що під час обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сило тримав поранення. На всі обстріли противника наші захисники відповіли вогнем.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил.