Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Вільним


Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник п'ять разів обстріляв позиції українських військ. Один раз противник застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу ООС.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці обстріляли позиції українських військових поблизу селища Новоолександрівка зі стрілецької зброї. Також позиції наших захисників поблизу Хутора Вільний були обстріляні російсько-окупаційними військами з мінометів калібру 82 мм", - йдеться у повідомленні.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" злочинці обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції українських захисників у районі міста Авдіївка та з автоматичних гранатометів поблизу селища Богданівка. Також із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстріляв позиції українських військ у районі селища Гнутове.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об'єднаних не постраждав.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

Водночас, незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому режиму припинення вогню.

Ситуація у зоні ООС залишається під контролем українських військових.