Окупанти з мінометів обстрілюють позиції ЗСУ, є поранені


За минулу добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, пише Укрінформ.

“26 лютого російські окупаційні війська 11 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому дев'ять разів застосовувалося озброєння, заборонене Мінськими домовленостями”, - йдеться у повідомленні.

Також російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях підрозділів Об'єднаних сил із бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зазначається, що у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог двічі обстріляв наші опорні пункти: з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Верхньоторецьке; з мінометів калібру 120 мм – поблизу села Лебединське.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупантами здійснено дев'ять обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил: тричі – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також з озброєння бойових машин піхоти та стрілецької зброї – у районі населеного пункту Новолуганське; двічі – з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу міста Попасна; з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту Хутір Вільний; з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу села Малинове; з мінометів калібрів 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту Лобачеве;

з мінометів калібру 82 мм – біля села Кримське.

У штабі повідомили, що внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв наші позиції у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": з мінометів калібру 120 мм та ручних протитанкових гранатометів – у районі населеного пункту Водяне; зі стрілецької та снайперської зброї – поблизу села Гнутове. В результаті обстрілу один наш захисник був поранений.