Окупанти за добу випустили по позиціях ЗСУ понад 100 мін


У неділю, 3 березня, російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, і витративши 100 мін різних калібрів.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог двічі обстріляв наші позиції: з мінометів калібрів 120 та 82 мм – у районі населеного пункту Водяне; з мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів – поблизу села Гнутове", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив сім обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил: з мінометів калібру 120 мм – поблизу населених пунктів Новозванівка, Новоолександрівка та Хутір Вільний; з мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів – біля селища Новолуганське; з мінометів 120-го та 82-го калібру, озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів – поблизу міста Попасна; з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Лобачеве; з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї – у районі села Кримське.

У результаті обстрілів один військовослужбовець був поранений, зазначили у штабі.

Від початку поточної доби противник двічі обстріляв з мінометів калібру 120 мм позиції підрозділів Об'єднаних сил у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" в районі населених пунктів Лебединське та Водяне. Втрат серед українських захисників немає.

За даними розвідки, двох окупантів було знищено, одного поранено. Також вчора збито один БПЛА противника типу "Орлан-10", додали у штабі.