Окупанти застосовують 120-мм міномети та БМП, поранений військовий


За минулу добу окупанти 9 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

“08 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 9 разів порушили режим припинення вогню”, - йдеться у повідомленні.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того, застосував озброєння БМП, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 8 обстрілів позицій Об'єднаних сил: поблизу Гранітного – зі стрілецької зброї; неподалік Красногорівки – з автоматичного гранатомета; близько Верхньоторецького – з міномета калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; двічі неподалік Миколаївки – з великокаліберних кулеметів; в районі Авдіївки – з автоматичного гранатомета, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; двічі поблизу Лебединського – з мінометів калібру 120 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил: поблизу Кримського – з озброєння БМП, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У штабі повідомили, що за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил один військовослужбовець отримав бойове травмування.