Окупність газового устаткування на автомобіль


Перший бум газифікації вже пройшов. Нині на газ переходять найбільш консервативні автовласники. Про окупність ГБО розповідає представник компанії VipGaz Center.

Ще зовсім недавно покупка ГБО вважалася серйозним вкладенням – ціна на обладнання формувалася в євро, і виходило дорого. Однак сьогодні дорого їздити на бензині, тому що вартість газобалонного обладнання, якщо рахувати в євро, не змінилась, а от бензин подорожчав – і в гривні, і в євро. Детальніше про комплектації та ціни читайте тут: https://vipgaz.ua/uk/ustanovka-gbo. Далі йтиметься про окупність інвестицій автовласника.

Порівнюємо витрати бензину і газу

Якщо говорити про пропан-бутан, то щоб повноцінно замінити бензин, газу потрібно спалити на 15–20% більше від А-95. Це пов'язано з хімічними та фізичними відмінностями цих видів палива. Якщо вам хтось обіцяє однакові витрати, то відразу шукайте іншого майстра, тому що без шкоди двигуну досягти такого співвідношення неможливо. Проблеми виникнуть через збіднену суміш – одні мотори здатні витримати таке знущання протягом 25–30 тис. км пробігу, але є й такі, що здадуться вже через 5 тис. км. Ефект приблизно такий, як від «лівого» бензину.

В першу чергу страждають клапани, турбіна і каталізатор. Їх заміна або ремонт відтермінують окупність ГБО на невизначений строк. До таких самих наслідків призведе помилка при виборі підходящої комплектації газового обладнання, тому купуйте і встановлюйте газ в одній компанії, яка буде підтримувати гарантійні зобов'язання виробника апаратури і дасть гарантію на монтажні роботи.

Порівнюємо ціни на паливо

Статистика минулого року показує, що різниця в ціні пального залишилася дворазовою, навіть трохи більшою. Це не випадковість – та сама тенденція спостерігалась і в минулі роки. А самим обережним автовласникам повідомляємо – ця різниця діє і на європейському ринку, а якщо ми вже в Європі, в усякому разі ціни на пальне сягнули європейського рівня, то в найближчі роки ніяких змін не передбачається – пропан-бутан завжди буде в два рази дешевшим від бензину.

Приблизний розрахунок окупності

Є автомобіль, який витрачає 10 л бензину на 100 км. Цей показник узято для зручності подальших розрахунків. Отже, газу він споживатиме 12 л на 100 км. Візьмемо реальні ціни на паливо в Києві та обчислимо вартість 100-кілометрового пробігу: на бензині – 28,53 грн, 10 л – це 285,30 грн; на пропан-бутані – 11,18 грн, 12 л це 134,16 грн. Різниця становить 2,12 разу. Беручи для цих нескладних обчислень актуальні ціни, можна визначити різницю на поточний момент.

Вартість бюджетного комплекту не перевищить 300 євро, що в гривневому еквіваленті складе 9550 грн. Чи означає це, що встановлення ГБО окупиться через 6500 км?

Не зовсім, і ось чому: справа в тому, що повністю відмовитися від бензину не вийде – холодний пуск і прогрівання відбуваються на бензині, і тільки після досягнення температури охолоджуючої рідини 40°C електронний блок управління (ЕБУ) переключить машину на газ. Участі водія тут не потрібно. Функція холодного пуску на газі є, однак зловживати нею не можна – підвищується навантаження на редуктор-випарник, а отже, ресурс агрегату скорочується. Крім того, якщо стрілку тахометра заганяти ближче до червоної зони, то і в цьому випадку машина автоматично перейде на бензин – форсунки просто не зможуть пропустити великий обсяг газу за короткий час відкриття штока, який вимірюється в мілісекундах.

Виходить, що поріг окупності ГБО становить 6,5 тис. км пробігу чи трохи більше за рахунок споживаного бензину. Але він явно не перевищить 10 тис. км пробігу, якщо у вас стоїть бюджетне устаткування. Ще пару років тому показник окупності був близько 20 тис. км, але останні зміни в ціноутворенні на ринку палива різко змінили ситуацію, тож переходити на газ сьогодні вигідно як ніколи.

На правах реклами