Олег Бахматюк не запускатиме цукроварні в цьому році


Про це повідомив власник компанії Олег Бахматюк. “Ні, ми не плануємо запускати, перенесли на наступний рік”, – сказав він.

За його словами, питання про розвиток цукрової галузі обговорювалося з президентом під час зустрічі 4 червня на відкритті елеватора в Сумській області.

“При такій ціні на газ галузь стає збитковою. Ми з ринку не йдемо, обсяг наших запасів дозволяє впевнено працювати до листопада”, – уточнив власник холдингу.

Він заявив, що таке рішення компанія прийняла, щоб уникнути дестабілізації ринку.

За його словами, держава повинна підтримати цукрову галузь шляхом здійснення інтервенцій через Аграрний фонд і дотацій виробникам, які вирощують цукровий буряк, пише Стик.

“Якщо ні, то ринок сам по собі збалансується до 1 млн тонн, все інше буде завезено”, – сказав Бахматюк.

Він зазначив, що компанія продовжуватиме працювати в цій галузі, оскільки зробила великі інвестиції в цукрове виробництво і має дороге обладнання, яке при цьому використовується.

Як повідомлялося раніше, в структуру Ukrlandfarming входить сім елеваторних комплексів, 146 горизонтальних сховищ для зерна, п’ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, дев’ять ферм з вирощування курей-несучок, три репродуктори, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, три склади тривалого зберігання, завод з виробництва яєчних продуктів “Імперово Фудс”, шість цукрових заводів, 19 м’ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри, а також дистрибуційна мережа, що складається з 25 філій.