Олег Гончарук про дорогу Яблунів-Делятин: Комусь захотілося резонансу


Сьогодні, 14 вересня відбулася прес-конференція голови ОДА Олега Гончарука.

Перш за все очільник області зауважив, що те, що відбулося на минулому тижні потребує оцінки. Адже за словами Гончарука в серпні з десяти перекриттів доріг, які були по Україні, вісім у нас в області, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Зрозуміло, що без хороших доріг в Карпати не поїдуть туристи. Але хочу пояснити чому так сталося. Дорога Яблунів-Делятин була державною. Проводився митний експеримент і пообіцяли 240 мільйонів, щоб побудувати цю дорогу. Людям донесли цю інформацію. Люди з надією сприйняли всі обіцянки, тендер провели, але на кінець року фінансування не відбулося. Потім дорогу передали у місцеве значення. Проте мешканці вирішили, що цього року дорога має бути завершена, як їм обіцяли. Людям ніхто не пояснив ситуацію. У 2018 році нам виділили 278 мільйонів на дорожній фонд. Розуміючи що в області є 278 мільйонів, одні вимагали якісної дороги Яблунів-Делятин, інші вимагали забезпечення безпечного проїзду на окремих ділянках в гірській місцевості. Виникла дилема з фінансовим ресурсом в області. Комусь дуже захотілося, щоб наша область на карті України була скандальною і резонансною», - сказав Гончарук.

За словами очільника ОДА, 20 мільйонів, які виділили на дорогу Яблунів-Делятин, це не додаткові гроші.

«На цю дорогу в цьому році було спрямовано 80 мільйонів. Також я видав розпорядження щодо фінансування робіт у 2019 році, щоб не проводити тендер знову. Щоб зробити цю ділянку дороги потрібно 110 мільйонів. В наступному році буде профінансовано 45 мільйонів на цю дорогу. Фірма-виконавець пообіцяла власним коштом закінчити нижній вирівнюючий шар цієї дорогу, а ми на початку 2019 року заплатимо їм»,- пояснив голова.