Олександр Каліфіцький переходить на роботу до Генеральної прокуратури


Сьогодні, в час реформування правоохоронних органів, до роботи в Генеральній прокуратурі залучаються авторитетні професіонали, досвід, енергія та рівень знань яких перевірені часом.

Особливо складні напрями роботи покликані очолити  фахівці, що накопичили  безцінний досвід – як професійний, так і життєвий.

Олександр Каліфіцький, який з вересня 2011 року займав посаду прокурора Івано-Франківської області,  переходить на роботу до Генеральної прокуратури. Керівництво довірило йому очолити дуже складний та відповідальний напрямок прокурорської діяльності - все слідство прокуратури  України. Тепер він працюватиме на посаді начальника Головного слідчого управління ГПУ.

За період, коли Олександр Каліфіцький очолював прокуратуру Івано-Франківщини, цей регіон був одним з перших в Україні по виявленню корупційних правопорушень. Упродовж двох років прокуратурою розслідувалось та  направлено до судів найбільшу в державі кількість справ та проваджень, вчинених посадовцями, за ознаками корупції та хабарництва.

Завжди вимогливий та безкомпромісний Каліфіцький не йшов за місцевою владою та депутатами, що більшість з них неймовірно дратувало, зламав звичні для них схеми та ліквідував джерела незаконних доходів.

Як принциповий керівник, чітко виконував завдання, поставлені Президентом та Генеральним прокурором України. Того ж вимагав і у своїх підлеглих. Незважаючи на завантажений графік роботи, Олександр Анатолійович знаходив час для виїздів в райони Прикарпаття для особистої перевірки роботи прокурорів.

Завдяки  його винятковому  контролю за виконанням завдань і доручень, повністю викорінена практика формального ставлення до виконання роботи.

Своєю принциповістю та наполегливістю прокурор області заставив працювати, а не створювати вигляд роботи.

За ці два роки, що він очолював прокуратуру Івано-Франківської області, йому вдалося те, що не вдавалось зробити його попередникам впродовж тривалого часу.
Особливо хочеться згадати ставлення Олександра Каліфіцького до громадян, які до нього звертаються. Прокурор Івано-Франківської області присвячує людям набагато більше часу, ніж це зазначено в офіційному графіку прийому, скрупульозно відноситься до кожної проблеми, з якою  до нього приходять пересічні прикарпатці.

Хто тепер очолить  прокуратуру Івано - Франківщини – наразі невідомо. Але однозначно, що новий керівник не знизить завданого темпу роботи.

До теми: Прокурора Івано-Франківської області Олександра Каліфіцького відправили на роботу до Києва