Олександр Шевченко - найбільший ледар серед прикарпатських нардепів


Сьогодні, 7 листопада КВУ презентувала результати дослідження, як працює парламент 8 скликання.

Як розповів аналітик ВГО КВУ Денис Рибачок, станом на сьогодні, у ВР зареєстровано 10327 законопроектів, що є абсолютним рекордом, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Більшість законопроектів за словами представника КВУ, подали самі депутати, хоча мав би подавати Уряд.

«Парадокс цієї Верховної ради є у тому, що велика кількість законопроектів стає негативною тенденцією. Парламент нагадує конвеєр по створенню законопроектів. З усіх зареєстрованих законопроектів тільки 12% стають законами, а решту припадають пилом. Більшість народних обранців вважають, що він виконав свій обов’язок, зареєструвавши законопроект і з чистою совістю може їхати на округ», - пояснює аналітик.

Що ж стосується продуктивності роботи прикарпатських парламентарів, то, за словами Рибачка, найгірше відвідував засідання парламенту Олександр Шевченко. Нардеп прогуляв з невідомих причин 20% засідань. На другому місці серед прикарпатських обранців-прогульників Юрій Тимошенко – 16% прогуляних засідань.

Негативною тенденцією, за словами Дениса Рибачка, є те що третина депутатів проігнорували голосування, при цьому перебуваючи на засіданні. Зокрема найбільше пропускали голосування серед прикарпатських нардепів брати Шевченки. Олександр Шевченко пропустив понад 65% голосувань, а Віктор Шевченко – 56% голосувань.

«КВУ пропонує, щоб з нардепів знімали кошти за прогуляні засідання чи неучасть у голосуваннях. Проте тут також є небезпека, що коли депутатів будуть штрафувати, вони взагалі перестануть ходити на роботу», - вважає аналітик.