Олександр Шевченко програв партійний праймеріз в Дніпрі


У Дніпрі 20 жовтня, пройшли президентські праймеріз партії УКРОП серед членів регіональної організації партії.

Відзначається, що в рамках праймеріз було зареєстровано 3 претенденти в кандидати - Оксана Тунік-Фриз, Олександр Шевченко та Ірина Головатенко. Більшість голосів делегатів - 154 голоси на підтримку - отримала Оксана Тунік-Фриз, пише Апостроф.

Цю інформацію підтвердив виданню "Страна.ua" голова міської організації партії Олександр Санжара.

"Конференція Дніпропетровської обласної організації УКРОП сьогодні підтримала претендента в кандидати в президенти Оксану Фриз за підсумком праймеріз. За статутом, претенденти в кандидати презентують програми і серед них вибирають кращого кандидата. Загальними зборами партії затверджено три претенденти - Ірина Головатенко, під час проведення праймеріз презентувала свою програму в Кривому Розі, Оксана Тунік-Фриз приїжджала в Дніпропетровську обласну організацію. Третій претендент, Олександр Шевченко, на жаль, не доїхав до Дніпропетровської про бласти і особисто дніпрянам програму не презентувала. Сьогодні делегати все це обговорили і підтримку конференції отримала Фриз ", - заявив Санжара.

Відзначається також, що мова йде про боротьбу двох груп впливу в партії УКРОП. Одна з них представляє сторону Ігоря Коломойського, який зараз активно рухає в президенти від партії свого партнера, нардепа і співвласника курорту "Буковель" Олександра Шевченка.

Друга група представлена ​​колишнім главою політради партії Геннадієм Корбаном і мером Дніпра Борисом Філатовим (вони контролюють дніпровський УКРОП).

За підтримки Коломойського і його соратника Ігоря Палиці Олександр Шевченко організував тур по регіонах, проводячи "праймеріз", в яких він всюди перемагав.

Однак в Дніпрі, за даними джерел "Країни", Філатов і Корбан відмовилися його підтримувати і попередили, що місцеві партійці на праймеріз проголосують за іншого кандидата.

Щоб не допустити такого фіаско, центральний апарат партії опублікував заяву, в якій стверджував, що праймеріз уропу в Дніпрі зірваний зусиллями влади.

Однак, Корбан і Філатов вирішили все-таки провести ці заходи своїми силами і на конференції регіональної організації "прокотили" Олександра Шевченко.