Олександр Сич: Час перестати надіятися на світову справедливість, а самим наводити лад в державі


На минулих вихідних у Києві відбулися вже VII Бандерівські читання. Відомі політики, науковці та громадські діячі дискутували на тему «Глобалізм і націоналізм: нові виклики».

Голова Івано-Франківської обласної ради, свободівець Олександр Сич, під час цьогорічних VII Бандерівських читань виголосив доповідь"Світовий порядок: суб'єктивний характер і національний інтерес". Про це націоналіст розповів на своїй сторінці у мережі.

"Головна її теза полягає в тому, що немає ніякої неупередженої нормативно-правової бази і таких же неупереджених міжнародних інституцій, які б забезпечували справедливість у міжнародних відносинах. Завжди в історії так було і сьогодні так є, що великі держави, переможці воєн, встановлюють правила міжнародних взаємовідносин, виходячи зі своїх національних інтересів, і забезпечують їх дотримання своєю військовою силою. Тому українцям пора перестати сподіватися на якусь абстрактну світову справедливість, а слід наводити порядок в державі, нарощувати силу і при її допомозі відстоювати свій національний інтерес у світі", - зауважив Олександр Сич.

Повну доповідь можна прочитати тут.