Олександр Сич: Через непрофесіоналізм високих чиновників Прикарпаттю бракує 417 мільйонів


Вчора на засіданні колегії ОДА голова обласної ради Олександр Сич звернув увагу на те, як непрофесіоналізм державної влади знижує соціальні стандарти українців і породжує проблеми для місцевих органів влади.

"Заделарувавши підняття мінімальної заробітної плати до 3200 грн., насправді підняли її тільки тим, хто "чистими на руки" такої суми не отримував. А для решти працівників пропорційного підняття оплати праці не відбулося. В результаті це призвело до зрівнялівки - керівник установи отримує майже стільки ж , як і прибиральниця. А отже втрачається стимул до керівної відповідальності і застосування високого професіоналізму", - каже Олександр Сич

Окрім того голова облради зауважив, що під час зміни тарифів в системі освіти забули про цілі категорії працівників - в системі дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти тощо. В результаті - до кінця року бюджетові області бракує 417 млн. грн. Ця сума не підйомна для місцевих бюджетів області! 

Нагадаємо, вчора під час колегії ОДА департамент соцполітики прозвітував, що станом на сьогодні у Верховинському, Снятинському та Тлумацькому районах невистачає 2.5 місячних фонди заробітної плати.